Ali je že čas za igro na prostem?

Ali je že čas za igro na prostem?

Seveda! Otroci potrebujejo svež zrak in gibanje vsak dan, ne glede na vreme.


Ali še pomnite, kako smo se v času otroštva veselili počitnic, ko smo lahko cele dneve preživeli na dvorišču, igrišču, v parku ali pa kar na ulici? Igrali smo se skrivalnice, ustvarjali skulpture v peskovniku, plezali po drevesih, kolesarili, rolkali in še in še!

Preživljanje prostega časa naših najmlajših pa se je v zadnjih letih nekoliko spremenilo. Nekatere raziskave so celo pokazale, da otroci dandanes na svežem zraku preživijo polovico manj časa, kot so ga v otroštvu preživeli njihovi starši. Računalniki in televizije z zanimivimi vsebinami otroke hitro premamijo, da namesto igre na prostem raje ostanejo pred ekrani.

Pa vendarle ne smemo pozabiti, da je igra na prostem ključnega pomena za otrokovo zdravje in razvoj. Zato je izredno pomembno, da preživljanje prostega časa na prostem starši intenzivno spodbujamo.

Najbolj priljubljena zunanja igrala

Otroci se radi igrajo tako v parku ali na igrišču, kot tudi na domačem dvorišču. Slednjega lahko z nekaj praktičnimi pripomočki hitro spremenite v pravi otroški raj! Ali veste, katera igrala imajo otroci najraje?

Tobogan in gugalnica sta klasični zunanji igrali, ki otroke po vsem svetu razveseljujeta že dolga desetletja. Najdemo ju v vsakem parku in igrišču, pogosto pa se družine, ki razpolagajo z dovolj prostora, odločijo za postavitev tobogana ali gugalnice kar na domačem dvorišču.

Na vrh seznama priljubljenih zunanjih igral pa se v zadnjih letih uvrščajo tudi trampolini. Otroci naravnost obožujejo poskakovanje in akrobacije, ki jih lahko izvajajo na mreži trampolina!

Od preprostih gugalnic in lestev do velikih igralnih centrov! Ne spreglejte Baby Centrove ponudbe zunanjih igral ter pripravite svoje dvorišče na pomlad in razigrano otroško igro.

Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na peskovnike, ki jih otroci naravnost obožujejo! Peskovniki daje otrokom veliko prostora za kreativno izražanje. S pomočjo lopatk, grabljic, posodic in ostalih pripomočkov se lahko v peskovniku ustvari karkoli! Od prikupnih potičk do mogočnih gradov.

Peskovnik lahko opremite s številnimi zanimivimi igračami. Atraktivne igrače BIO linije izdelkov blagovne znamke dantoy so kot nalašč za razigrano igro v peskovniku.

Igralne hiške prav tako sodijo na med najbolj priljubljena igrala, s katerimi številne družine opremijo svoja dvorišča. Otroška hiška je odlična priložnost za igro vlog, ki je izredno pomembna za otrokov razvoj, krepitev domišljije ter urjenje komunikacijskih sposobnosti.

Čudovite igralne hiške so odličen prostor za igro vlog.

Z družino na sprehod

Pravšnja količina vitamina D in svežega zraka je pomembna tako za otroke, kot tudi za odrasle. Zakaj se ne bi vsi skupaj odpravili na sprehod?

Družinski sprehod je odlična priložnost za druženje in klepet. Ko vaš malček preraste otroški voziček je čas, da razmislite o nakupu poganjalca ali tricikla, kasneje pa tudi otroškega kolesa.

Popeljite svojega malčka na sprehod s triciklom!

Kolesarjenje je zdravo, okolju prijazno in hkrati zabavno. Zakaj ne bi na kolesu popeljali tudi svojega otroka? V Pikapolonici vas čakajo otroški sedeži za kolesa blagovnih znamk Bobike, Bellelli in Dieffe.

Mladi motoristični navdušenci se bodo zagotovo razveselili prečudovite otroške Vespe! Na voljo so v različnih barvnih odtenkih.

Igra na prostem je pomembna v vseh letnih časih

Nekatere starše sicer skrbi, da so zunanje temperature včasih previsoke ali prenizke, vendar ne glede na vreme je pomembno, da otroci zunaj preživijo vsaj nekaj časa dnevno. Prav tako pa lahko najdete načine, s katerimi se izognete neprijetnostim, ki bi jih utegnilo povzročiti prevroče ali prehladno vreme. Na primer:

V poletnih mesecih naj se otroci med 11. in 16. uro zadržujejo v zaprtih prostorih in se izognejo škodljivim UV žarkom. Za igro na prostem naj raje izkoristijo zgodnje jutranje ali pozno popoldanske ure.

V zimskih mesecih pa se prepričajte, da je otrok dovolj toplo oblečen. Nepremočljiva topla oblačila in obutev so v zimskih mesecih bistvenega pomena za brezskrbno preživljanje prostega časa na svežem zraku.

Zasnežena igrišča in parki so otrokom še posebej zanimivi! Sneg nudi številne nove priložnosti za zunanjo zabavo. Preverite Pikapoloničino ponudbo sani, bobov in ostalih zimskih igralnih pripomočkov, s katerimi lahko otroku zagotovite odlično zabavo na snegu!

Zimska sezona se počasi bliža koncu. Upamo, da ste jo skupaj s svojimi najmlajšimi izkoristili, kolikor se je le dalo.

Poletni meseci prav tako nudijo nove možnosti za igro na prostem. Visoke temperature so odlična priložnost za razigrano čofotanje v otroških bazenih. Zraven tega pa lahko igro popestrite tudi s plavalnimi obroči, deskami, napihljivimi blazinami, obroči in ostalimi kopalnimi dodatki.

Vaši najmlajši zagotovo že veselo pričakujejo poletje in razigrano čofotanje v bazenih!

Ne spreglejte naše ponudbe otroških bazenov in ostalih dodatkov za veselo poletno igro na prostem.