Mame so izbrale - dude Avent

Mame so izbrale - dude Avent

Dude so pomemben del opreme za dojenčke, ki lahko pomagajo pri umirjanju otroka, še posebej v prvih mesecih življenja. Izbira prave dude je za starše lahko zahtevna, saj se na trgu srečajo z bogato ponudbo različnih materialov, oblik in dizajnov.

Dude se najpogosteje izdelujejo iz dveh materialov - silikona in kavčuka. Oba materiala imata svoje prednosti in slabosti, vendar je silikon pogosto boljša izbira iz več razlogov:

Vzdržljivost: Silikonske dude so bolj odporne na obrabo in ne počijo zlahka. Na splošno so trajnejše, kar pomeni, da bodo trajale dlje in bodo odpornejše na otroške zobke in grizenje.
Higiena: Silikon je manj porozen kot kavčuk, kar pomeni, da ne zadržuje bakterij in se lažje čisti, kar je pomembno za otrokovo ustno higieno.
Brez vonja in okusa: Silikon je nevtralen, kar je lahko prijetneje za otroka.
Hipoalergen: Silikon ne povzroča alergijskih reakcij v primerjavi z naravnim kavčukom.
Oblika: Silikon bolje ohranja svojo obliko, medtem ko lahko kavčuk po daljši uporabi spremeni obliko.

Dude prihajajo v različnih oblikah, vendar jih lahko na splošno razdelimo na ortodontske in okrogle dude. Razumevanje razlik med njimi lahko pomaga staršem izbrati najboljšo možnost za svojega otroka.

Ortodontske dude so posebej zasnovane za podporo pravilnega razvoja zob in dlesni ter zmanjšujejo tveganje za ortodontske težave kasneje v življenju. Enakomerneje porazdelijo pritisk v ustih, kar je lahko koristno za otroške čeljusti in zobe, saj zmanjšujejo tveganje za nepravilno rast zob. Zahvaljujoč obliki, ki posnema bradavico, lahko ortodontske dude pomagajo dojenčkom lažje preiti z dojenja na uporabo dude.

Dude Philips Avent Ultra Air in Ultra Soft so izdelane iz 100% silikona prehranske kakovosti, medtem ko so dude Philips Avent Soothie izdelane iz enega kosa in 100% medicinskega silikona. Vse dude Philips Avent so ortodontske oblike in podpirajo naravni oralni razvoj otroka. Kakovost Philips Avent dud so prepoznale tudi mame, ki so v neodvisni raziskavi, izvedeni v Sloveniji v letu 2024, potrdile svojo izbiro, zaradi česar se Philips Avent lahko pohvali in ponosno nosi značko „Izbrale mame“ za leto 2024/25 v kategoriji tolažilne dude.