Najvarnejši objem,  ki ga lahko date svojemu otroku

Najvarnejši objem,  ki ga lahko date svojemu otroku

Ko pride čas za nakup otroškega avtosedeža je varnost tisti ključni element, ki mu starši namenijo največ pozornosti. Seveda pa pri izbiri pravega avtosedeža ne smemo zanemariti drugih, prav tako pomembnih kriterijev, ki vplivajo na otrokovo počutje, udobje in uporabo.

avtosedezi-page-3raw-photo4679-1-fyvaz.jpg

Kako izbrati avtosedež

Pred nakupom sedeža otroka stehtajte in izmerite. Najbolj zanesljiv izbor sedeža je na podlagi otrokove telesne višine. Ker so otroci pri isti starosti lahko različno težki, je starostno skupino bolje upoštevati zgolj kot indikator.
Več vsebine...

avtosedezi-page-photo4696-0u1yt.jpg

Kateri avtosedež je primeren?

Ne glede na to, ali se pripravljate na prihod novorojenčka ali se odpravljate na pot z večjim otrokom, je pomembno, da se posvetite preverjanju brezhibnosti obstoječega avtosedeža, in, če je potrebno, nakupu novega, primernejšega avtosedeža. Poleg varnosti bo pravilno izbran avtosedež otroku zagotovil tudi udobno potovanje.
Več vsebine...

avtosedezi-page-photo4678-ej1mg.jpg

Rokovanje z avtosedežem

Kako namestiti sedež v vozilo, z varnostnim pasom, z Isofix-om? Kaj pa pri avtosedežih brez Isofix-a? Ali je potrebno sedež obrniti nazaj ali v smeri vožnje? Kakšen je rok uporabe sedežev?
Več vsebine

avtosedezi-page-photo4677-movte.jpg

Rabljeni avtosedež? Ne, hvala.

To se morda sliši priročno, vendar uporaba takega sedeža ni priporočljiva. Vsak sedež ima namreč svojo zgodovino in v tem primeru ne boste zagotovo vedeli, kako je bil uporabljen, in ali je bil morda udeležen v avtomobilski nesreči.
Več vsebine...


avtosedezi-page-photo4621-dzr9p.jpg

Vožnja v nasprotno smer

Pri majhnem otroku je namreč glava v razmerju z njegovim telesom precej velika, in predstavlja kar 25% celotne teže, vratne kosti in mišice pa so še krhke in slabo razvite. Ko je otrok pravilno pripet v sedežu, nameščenem v smeri vožnje, so njegova ramena in trup praviloma zaščitena.
Več vsebine...

avtosedezi-page-photo4688-xca4t.jpg

i-Size - še višji nivo varnosti

Zategnite jih toliko, da je med otrokovimi rameni in pasovi za največ en prst prostora. Pri večjih otrocih pa se prepričajte, da so pravilno pripeli avtomobilski varnostni pas.
Več vsebine...


avtosedezi-page-photo46677-yndog.jpg

ADAC - testiranje avtosedežev

Pri dojenčkih je ta čas omejen na 30 minut na dan, pri večjih otrocih na uro in pol. Med potjo naredite nekaj postankov in se dobro razgibajte.
Več vsebine...

avtosedezi-page-photo4686-0pogb.jpg

Po avtosedež v Baby center

Za vas smo pripravili nekaj konkretnih razlogov, zakaj je nakup otroškega varnostnega avtosedeža v Baby Centru prava odločitev.
Več vsebine...