Potovanje na kolesih

Potovanje na kolesih

Eden izmed prvih, osnovnih delov otroške opreme, je zagotovo ustrezen otroški voziček, ki ga bodoči starši izberejo že pred prihodom dojenčka na svet. Pri izbiri je pomembno, da ste pozorni na varnost, kakovost in uporabnost vozička ter da vašemu malčku zagotavlja dobro počutje. Dober voziček lahko spremlja družino od otrokovega rojstva pa vse do približno tretjega leta, ko bo otrok že veliko hodil sam, včasih pa ga boste še vedno morali peljati v vozičku.

Verjetno vprašanje, ki se poraja prav vsakemu bodočemu staršu. Čeprav je bistvenega pomena udobje in občutek varnosti, ki ga bo voziček zagotavljal vašemu malčku, morate pomisliti tudi na specifične potrebe. Ali želite velik voziček s prostorno košaro za novorojenčka ali se spogledujete z manjšim kompaktnim vozičkom? Kaj pa način, kako živite kot družina?

• Se boste veliko sprehajali po neravnih, zahtevnejših terenih?
• Morate voziček vsak dan prenašati po stopnicah?
• Kako velik je prtljažnik v vašem vozilu?
• Boste uporabljali javni prevoz?



Pri izbiri vozička najprej premislite, po kakšnem terenu ga boste vozili (mestne ulice ali zahtevnejši tereni) in se na podlagi tega odločite, kolikšne bodo dimenzije in teža vozička, koliko koles naj ima ter kakšna naj bodo (napihljiva ali pena, EVA kolesa). Preverite kakšen način zlaganja omogoča (kompaktno, enoročno ali v »marelo«) ter ali je nanj mogoče namestiti košaro za novorojenčka ali avtosedež lupinico. Ne spreglejte pa še drugih pomembnih karakteristik, kot so prilagodljivi varnostni pasovi z enostavnim načinom zapenjanja, kakovostne in enostavno dostopne zavore, enostavna vodljivost vozička ter možnost prilagoditve ročaja, prilagodljivost hrbtnega naslona, velikost strehice in nakupovalne košare pod sediščem ter ostale lastnosti, ki bodo poskrbele za prijetno izkušnjo za vas in za vašega malčka.

Kombinirani vozički 2 v 1, 3 v 1 ali 4 v 1

Primerni so od rojstva dalje, saj vključujejo košaro za novorojenčka in športni sedež, namenjen večjim otrokom. Košara omogoča, da novorojenček leži v pravilnem ergonomskem položaju, spreminjanje v športni voziček pa je povsem enostavno, običajno se zamenja cela enota ali pa se košara transformira v sedežni del. Večina ogrodij omogoča tudi namestitev avtosedeža skupine 0+, s čimer jih spremenimo v t.i. potovalne sisteme ter tako zagotovimo enostavno mobilnost, tudi ko smo na poti v avtomobilu.

li2waj25.png


li2waj7r.png
li2waj8u.png

li2waj8v.png

li2waj8w.png

li2waj8x.png



Vozički s športno sedežno enoto

Idealna izbira, če iščete kompakten mestni voziček, ki pa je zaradi svojih lastnosti primeren tudi za vožnjo po razgibanih terenih. Voziček s sedežno enoto združuje lastnosti klasičnih vozičkov ter manjših, a funkcionalnost potovalnih vozičkov, ki se zlagajo na način marele. Večino modelov vozičkov je mogoče nadgraditi s košaro za novorojenčke ali lupinico, in jih na tak način uporabljati od rojstva dalje.

li2wajf1.png


li2wajke.png

Športni vozički

Športni vozički so namenjeni večjim otrokom, ki le občasno potrebujejo pomoč pri gibanju, za krajša potovanja ter za vroče poletne mesece, ko je pomembno, da otroka prevažamo v karseda zračnem vozičku. Zaradi oblike v zloženem stanju so ti manjši in nadvse priročni za prenašanje. Športni vozički so lahki, enostavni za uporabo in so nadvse primerni za potovanja, saj v prtljažniku ne zavzamejo veliko prostora, hkrati pa jih lahko vzamete s seboj na letalo.



Vozički so oblikovani v skladu s strogimi varnostnimi predpisi – da se lažje soočajo s hitrostjo in silami pri višjih hitrostih, na različnih terenih. Namenjeni so staršem z aktivnim življenjskim stilom ter vožnji po zahtevnejšem, neravnem terenu. Običajno gre za modele z velikimi kolesi in kompaktnim ogrodjem, so zelo okretni in dobro amortizirani. Primerni so za tek in dolge pohode.

li2wajlx.png


li2wajqa.png

Vozički za dva otroka

Vozički za dvojčke so namenjeni družinicam, ki so v pričakovanju dvojne sreče - dvojčkov ali pa imajo otroka podobne starosti. Ogrodje omogoča sočasno namestitev dveh enot -lupinic, košar za novorojenčka ali športne sedežne enote oziroma vseh teh elementov v poljubni kombinaciji. Klub svoji »razširjeni« funkciji prevažanja dveh otrok, so lahki in kompaktni ter dovolj majhni, da jih lahko zapeljete skozi standardna vrata.