Rabljeni avtosedež? Ne, hvala.

Rabljeni avtosedež? Ne, hvala.

Je čas za nakup avtosedeža? Med možnostmi, ki jih imate na voljo, je tudi rabljen avtosedež. Morda se zdi ekonomična izbira, vendar uporaba takega sedeža ni priporočljiva. Vsak avtosedež ima namreč svojo zgodovino in v tem primeru ne boste zagotovo vedeli, kako je bil uporabljen, in ali je bil morda udeležen v avtomobilski nesreči.

avtosedezi-page-header99761-rt1ea.jpg

Poškodbe, ki s prostim očesom niso vidne

Proizvajalci opozarjajo, da karamboliran avtosedež ne nudi več optimalne varnosti; lahko celo ogroža življenje vašega otroka.

Sile trka, ki se ustvarijo ob udarcu, prometni nesreči na školjki avtosedeža povzročijo stres in strukturno šibkost, na materialu lahko nastanejo drobne razpoke in poškodbe, zato velja priporočilo, da avtosedež po prometni nesreči zamenjate.

V primeru prometne nesreče vam za namen povračila škode s strani vaše zavarovalnice (v kolikor je to del kritja z vaše zavarovalne police), pomagamo s strani proizvajalca pridobiti potrdilo, ki dokazuje, da avtosedež ni več varen za nadaljnjo rabo. Za več informacij se obrnite na naše prodajno osebje.

Kaj pa starost sedeža?

Pomembna je tudi starost avtosedeža in v kakšnih okoliščinah je bil hranjen. S starostjo in izpostavljenostjo različnim temperaturnim in vremenskim vplivom se namreč spremenijo določene lastnosti materialov, iz katerih je sedež narejen (plastika, pena, stiropor).

Proizvajalci opozarjajo, da material lahko izgubi prvotne lastnosti, zaradi česar avtosedež ne zagotavlja več enake varnosti. Občasno preverite leto izdelave avtosedeža; uporabna doba večine sedežev je nekje med 6 in 10 let (odvisno od proizvajalca). Informacijo preverite v navodilih za uporabo.

Ste vedeli?

•Da imajo tudi avtosedeži rok uporabe. Točne informacije najdete v navodilih proizvajalca.

•Da lahko še tako majhen trk ali udarec ogrozi prvotno varnost avtosedeža.

•Da ob nakupu sedeža iz druge roke ogrožate otroka. Obstaja verjetnost, da avtosedež nima več enakih funkcij varnosti, kot nov izdelek.

Izberite modro

Ne glede na to, ali ste se odločili za nov ali rabljen avtosedež, pomembno je, da upoštevate varnostne smernice, poskrbite za pravilno namestitev avtosedeža ter s tem za optimalno zaščito svojega otroka med vožnjo.

V naših trgovinah vam ponujamo širok nabor različnih modelov priznanih blagovnih znamk, za vse starostne skupine, za vse tipe vozil in predvsem različnih cenovnih razredov - poiščite varnostni avtosedež v finančnem razponu, ki vam odgovarja. Ne ogrožajte otroka z rabljenim avtosedežem.

Varno na poti vam želimo!
Baby Center