Za popoln Baby Shower

Za popoln Baby Shower


Ameriški običaj, ki je vedno bolj priljubljen tudi pri nas


Baby Shower je odlična priložnost, da se bodoča mamica še pred prihodom novorojenčka poveseli s svojimi bližnjimi. Ameriški koncept, ki je v zadnjih letih vedno bolj priljubljen tudi na slovenskih tleh, poskrbi za obilo nasmejanih obrazov, prikupnih darilc in sproščenih trenutkov veselega druženja.
V prodajalnah Baby Center najdete vse izdelke za popoln Baby Shower; od čudovite dekoracije do majhnih pajackov, slinčkov ali pleničk, ki se jih bo zagotovo razveselila vsaka bodoča mamica.


Kaj podariti za Baby Shower?

Ste brez idej in ne veste, kaj bi bodoči mamici podarili za Baby Shower? Nič hudega, Baby Center vam rade volje pomaga! Preverite spodnji seznam idej za Baby Shower darila in izberite tisto, za katerega menite, da se ga bo gostiteljica najbolj razveselila.

Otroška knjiga je zmeraj odlična ideja za obdarovanje ob posebnih priložnostih. Izberite lahko na primer klasično pravljico, ki ste jo v času svojega otroštva tudi sami radi poslušali ali prebirali. Majhnim otrokom so še posebej pri srcu kartonkepotipanke ter interaktivne otroške knjige z zvočnimi efekti, ki pripomorejo pri dojenčkovem razumevanju sveta in spodbujajo razvoj čutil. Baby Centrov knjižni kotiček ponuja celo vrsto čudovitih klasičnih pravljic, slikanic, kartonk in potipank. Ali pa izberite spominsko knjigo mojih 18 let. Mojih 18 let je otroška spominska knjigica, ustvarjena z namenom, da na 18. rojstni dan postane najlepše darilo vašemu otroku.

Pleničke so najbolj klasična izbira darila, saj vsi vemo, da jih pri dojenčku kar naprej zmanjkuje. Odločite se lahko na primer za klasične Pampers pleničke, za ekološke pleničke blagovne znamke Kit & Kin ali pa za katerekoli druge pleničke. Novopečeni starši bodo namreč zelo kmalu po rojstvu otroka ugotovili, da pleničk resnično nikoli ni dovolj in zagotovo vam bodo za darilo še kako hvaležni!

Oblačila za dojenčke prav tako veljajo za klasično in izredno praktično izbiro darila za Baby Shower. Majhnih pajackov, majic in hlačk namreč nikoli ni dovolj – pri novorojenčku je kar naprej nekaj popackano, kot bi mignil pa novorojenčki prva oblačila že prerastejo. Izberite prikupna oblačila za dojenčka, ki bodo zagotovo prišla prav vsem bodočim staršem.

Kreativni seti za izdelovanje spominov, kot so na primer odtisi otrokovih stopal in dlani, okvirji za fotografije ali dojenčkov album. Odtisi so lahko narejeni z barvo, črnilom ali glino, vsi načini pa so primerni za dojenčkovo občutljivo kožo. Otroci zrastejo kot bi mignil in prav je, da ovekovečite čarobne trenutke, ki jih preživite s svojim dojenčkom.


Ne pozabite pa tudi na bodočo mamico!

Običajno se v času veselega pričakovanja vse vrti okoli nosečniškega trebuščka, velikokrat pa pozabimo, da bi bilo lepo nekaj več pozornosti nakloniti tudi ženski, ki pod srcem nosi novo življenje. Nikar ne pozabite, da je ravno ona tista, ki se podaja na pot materinstva – ta je sicer izredno lepa, vendar pogosto tudi stresna in polna neprespanih noči.
Baby Shower je odlična priložnost, da obdarujete tudi bodočo mamico. Podarite ji lahko na primer kozmetiko, ki jo bo med nosečnostjo ali po porodu zagotovo potrebovala. Nepogrešljivi deli poporodne materinske kozmetike so na primer mleko za telo, krema proti strijam in ostali izdelki za nego.

Kako organizirati popoln Baby Shower?

Koncept zabave in druženja Baby Shower se je pri nas začel pojavljati šele pred nekaj leti. Zagotovo se strinjate, da morajo bodoči starši ali starši z malimi otroki izkoristiti vsako priložnost za prijetno druženje in Baby Shower ni nobena izjema. Če se prvič srečujete z izzivom organizacije tovrstne zabave in ne veste, kako bi se planiranja sploh lotili, ne skrbite! Baby Center vas z nekaj nasveti z veseljem pospremi skozi kreativni proces planiranja veselega praznovanja.

Kako torej načrtovati popoln Baby Shower? Enostavno. Predlagamo, da sledite spodaj zapisanim korakom.

⦁ Določite čas in prostor zabave. Nekaterim bodočim mamicam bolj odgovarja druženje v udobnem domačem okolju, druge pa se raje odpravijo v kavarno, restavracijo, v poletnih mesecih pa tudi kamorkoli v naravo.

⦁ Izberite temo. Ta korak je sicer popolnoma neobvezen, zagotovo pa lahko pri načrtovanju Baby Shower zabave pomislite na bodočo mamico in njene preference. Ima morda najljubšo glasbeno skupino, film, barvo?

⦁ Izdelajte seznam udeleženk oziroma udeležencev. Ne pozabite se prepričati, da bo prav vsak izmed njih prejel vabilo. Vabila so lahko razposlana tako v elektronski kot tudi v fizični obliki.

Poskrbite za dekoracijo. Pri izbiri oziroma izdelavi dekoracije dajte domišljiji prosto pot. Če ste se odločili za točno določeno temo izberite oziroma izdelajte tudi temu primerno dekoracijo. Preverite tudi Baby Centrov dekorativni program, kjer najdete balone in ostalo dekoracijo, ki jo boste ob tej posebni priložnosti potrebovali. Če sami niste preveč kreativni tip človeka, predlagamo, da za pomoč poprosite koga z dobrim očesom in občutkom za estetiko. Saj veste, da na Baby Shower zabavah običajno nastane ogromno fotografij in zagotovo si ta poseben dogodek želite ohraniti v najlepšem spominu.

Ne pozabite na glasbo. Izberite prijeten glasbeni program, ki bo pričaral prijetno in sproščeno vzdušje. Ne pozabite vključiti tistih skladb, ki so bodoči mamici še posebej pri srcu.

⦁ Prepričajte se, da gostje ne bodo ostali lačni. Izbira prigrizkov je seveda odvisna od tega, kako dolga namerava biti zabava. Gostom lahko ponudite karkoli, od slanih in sladkih prigrizkov pa tudi večjega kosila ali večerje. Pomembno je, da se pred tem dogovorite z mamico in ugotovite, kakšna vrsta druženja bi ji bila najbolj blizu – zabava do poznih večernih ur ali le kratek sestanek ob skodelici kave.

Pripravite zanimive spoznavne aktivnosti in igre. To je še posebej dobra ideja za tiste zabave, kjer se gostje med seboj ne poznajo. S sproščenimi igrami, kot je na primer Bingo, boste gostom, ki morda prihajajo iz različnih okolij ali generacij, pomagali prebiti led in ustvariti še bolj prijetno vzdušje. Za ideje lahko preverite tudi Baby Centrovo ponudbo družabnih iger.

Odlična ideja za Baby Shower je tudi izdelava spominske knjige gostov, v katero se podpišejo vsi prisotni ter novorojenčku in mamici namenijo nekaj lepih besed in želja. Zapise lahko dodatno obogatite tudi s fotografijami. Tako se bo lahko mamica vedno spominjala tega čudovitega dne.